Als kelner ben je iemand die eten of drank serveert in ons restaurant. Voordat het restaurant open gaat zorg je dat alles tot in de puntjes klaar staat. Als kelner ontvang je de gasten en wijs je deze naar de tafel om vervolgens hun bestellingen op te nemen. Een kelner moet een goed gevoel van timing hebben om juist in te kunnen schatten wanneer de gasten hun volgende maaltijd of drankje willen hebben. Als de gelegenheid weer sluit helpt de kelner met het afruimen van de tafels en andere schoonmaakwerkzaamheden.
Als kelner ben je een belangrijk visitekaartje van ons restaurant. De kelner moet er daarom verzorgd uitzien en op een correcte manier omgaan met de gasten. Ook het praten met de gasten is een belangrijk onderdeel van je taak. Dit hoeven niet hele gesprekken te zijn, maar wel genoeg om de waardering van de gasten te krijgen. Als kelner moet ook vragen van de gasten kunnen beantwoorden over eten en drank. Je hoeft natuurlijk geen sommelier te zijn, maar enige kennis van wijn en spijs helpt wel. Ook het aanbevelen van wijn bij eten behoort namelijk tot je taak.